cursusaanbod

Home > Sociale Zekerheidswijzer > Aanbod cursussen en bijeenkomsten

Bijscholing en ontmoeting met collega's en onze adviseurs

In het abonnementstarief op de Sociale Zekerheidswijzer zit inbegrepen dat u twee themabijeenkomsten en verschillende webinars kunt bijwonen.
De themabijeenkomsten worden gegeven door vakspecialisten. Een actueel of complex onderwerp op het vlak van sociale zekerheid wordt op interactieve wijze behandeld. Ook is er ruimte voor het inbrengen van uw eigen casuïstiek. De themabijeenkomsten zijn een perfecte manier voor bijscholing. Tevens ontmoet u collega P&O'ers en onze adviseurs. Voor bijscholing organiseren we ook verschillende webinars per jaar. Via een webinar brengen wij onze kennis over via internet. 

Themabijeenkomsten die we, afgelopen jaar, hebben georganiseerd:
- Wet Werk en Zekerheid
- 55-plusser
- Kanker en werk

Webinars die we hebben georganiseerd:
- WGA
- ZZP en pensioen
- Kerstwebinar met een jaaroverzicht
- Privacy van uw zieke werknemer

Verder organiseren wij voor een meerprijs verschillende cursussen. Abonnees op de Sociale Zekerheidswijzer ontvangen hierop een korting.
Een greep uit ons aanbod:

Kennis van Sociale Zekerheid
Na afloop van de cursus beschikt u over gedegen kennis en vaardigheden om de meest voorkomende situaties bij ziekte, arbeidsongeschiktheid en werkloosheid op professionele wijze te kunnen hanteren. U heeft een goed beeld welke CAO, wettelijke en bovenwettelijke maatregelen tot uw beschikking staan. Hiermee kunt u financiële (en emotionele) schade voor de organisatie en uw werknemers voorkomen. Zo kan een goede kennis van de beschikbare re-integratiesubsidies de schadelast bij ziekte en arbeidsongeschiktheid aanzienlijk beperken. Het programma is toegesneden op de situatie in uw sector en sluit nauw aan bij de praktijk van alle dag. Het programma biedt een evenwichtige mix van kennisoverdracht en praktijkbespreking van wet- en regelgeving met betrekking tot werkloosheid en arbeidsongeschiktheid.
De cursus bestaat uit twee modules van een dag:
- Ontslag en WW
- Ziekte en Arbeidsongeschiktheid    

Inkomen na vertrek
Na afloop van deze cursus kunt u uw werknemers precies vertellen waaruit het inkomen op de oude dag bestaat en wie recht op Ouderdomspensioen heeft. U kunt ook berekeningen maken, zoals het Ouderdomspensioen, voorwaardelijk pensioen. En u weet precies wat de gevolgen zijn van het eerder of later met pensioen gaan. Verder komt deeltijdpensioen, pensioen aanvullen en uitruilen en het pensioen voor de Partner aan bod. Het programma sluit nauw aan bij de praktijk van alle dag. Het programma biedt een evenwichtige mix van kennisoverdracht en praktijkbespreking van wet- en regelgeving met betrekking tot werkloosheid en arbeidsongeschiktheid.

Informatie over het programma en locatie van ons aanbod vindt u hier.

Testimonials

meer testimonials >

Harry Berkvens, Fontys Hogescholen

Maken we de juiste keuzes? Zijn onze processen nog actueel? Dat zijn vragen waarmee Harry Berkvens, Teamleider Expertiseteam P&O, de helpdesk van de Sociale Zekerheidswijzer belt. Hij ziet het contact vooral als extern expertoverleg.

20 november | meer >>
De Sociale Zekerheidswijzer van Loyalis is een uniek servicepakket dat P&O-medewerkers ondersteunt bij vragen en problemen op het brede terrein van de sociale zekerheid.

De voordelen van Sociale Zekerheidswijzer:
  • Persoonlijke helpdesk
  • Cursussen & bijeenkomsten
  • Altijd op de hoogte met de nieuwsbrief
  • Toegang tot onze kennisbank
voor werkgevers
Abonneer nu

Nieuws

meer nieuws >

AOW-leeftijd in 2023 niet omhoog

Voor het eerst sinds 2013 gaat de AOW-leeftijd niet omhoog.

6 november | meer >>

Repareren sociale partners de duurverkorting van de WGA LGU?

Je hoort en leest veel over de duurverkorting van de WW van maximaal 38 maanden naar maximaal 24 maanden. Sociale partners zijn druk in de weer om te kijken ...

10 juni | meer >>

Testimonials

meer testimonials >

Adriaan Sanders, Commanderijcollege

Wij hebben een aantal jaren geleden gekozen voor een abonnement op de SZ-Wijzer omdat het ons alle informatie biedt die nodig is voor onze medewerkers op de personeels- en salarisadministratie.

27 september | meer >>