Nieuws

Home > Nieuws > ABP Anw-compensatie vervalt

ABP Anw-compensatie vervalt

9 januari 2018

Op 1 februari 2018 vervalt de Anw-compensatie in de ABP pensioenregeling. Dit kan voor de partners van uw medewerkers financieel nadelige gevolgen hebben.
Wanneer een van uw medewerkers overlijdt, krijgen nabestaanden misschien een uitkering van de overheid. Dat staat in de Algemene nabestaanden wet (Anw). Maar vaak komt een partner hier niet voor in aanmerking. De Anw keert namelijk alleen onder bepaalde voorwaarden uit. Veel van uw medewerkers zijn zich hier niet van bewust. Door het wegvallen van de Anw-compensatie van ABP kan het inkomen van nabestaanden nog verder versoberen.

Oplossing Loyalis
Het Loyalis ANW AanvullingsPensioen is een semi¬≠collectieve pensioenregeling die het inkomen van nabestaanden aanvult als een van uw medewerkers overlijdt. Loyalis biedt dit ANW AanvullingsPensioen nu met een tijdelijke extra dekking voor al uw medewerkers. Door deze tijdelijke extra dekking biedt u uw medewerkers de tijd om in te stappen in uw aanvullende pensioencontract.

Meer informatie

Wachtwoord vergeten
of nog geen abonnee?
sluiten
De Sociale Zekerheidswijzer van Loyalis is een uniek servicepakket dat P&O-medewerkers ondersteunt bij vragen en problemen op het brede terrein van de sociale zekerheid.

De voordelen van Sociale Zekerheidswijzer:
  • Persoonlijke helpdesk
  • Cursussen & bijeenkomsten
  • Altijd op de hoogte met de nieuwsbrief
  • Toegang tot onze kennisbank
voor werkgevers
Abonneer nu

Nieuws

meer nieuws >

ABP Anw-compensatie vervalt

ABP Anw-compensatie vervalt

9 januari | meer >>

Repareren sociale partners de duurverkorting van de WGA LGU?

Je hoort en leest veel over de duurverkorting van de WW van maximaal 38 maanden naar maximaal 24 maanden. Sociale partners zijn druk in de weer om te kijken ...

10 juni | meer >>

Testimonials

meer testimonials >

Adriaan Sanders, Commanderijcollege

Wij hebben een aantal jaren geleden gekozen voor een abonnement op de SZ-Wijzer omdat het ons alle informatie biedt die nodig is voor onze medewerkers op de personeels- en salarisadministratie.

27 september | meer >>