Nieuws

Home > Nieuws > ABP Anw-compensatie vervalt per 1 mei

ABP Anw-compensatie vervalt per 1 mei

9 januari 2018

De Anw-compensatie in de ABP pensioenregeling vervalt. Dit kan voor de partners van uw medewerkers financieel nadelige gevolgen hebben. ABP heeft inmiddels besloten dat de datum opschuift van 1 februari 2018 naar 1 mei 2018.
Wanneer een van uw medewerkers overlijdt, krijgen nabestaanden misschien een uitkering van de overheid. Dat staat in de Algemene nabestaanden wet (Anw). Maar vaak komt een partner hier niet voor in aanmerking. De Anw keert namelijk alleen onder bepaalde voorwaarden uit. Veel van uw medewerkers zijn zich hier niet van bewust. Door het wegvallen van de Anw-compensatie van ABP kan het inkomen van nabestaanden nog verder versoberen.

Oplossing Loyalis
Het Loyalis ANW AanvullingsPensioen is een semi­collectieve pensioenregeling die het inkomen van nabestaanden aanvult als een van uw medewerkers overlijdt.

Meer informatie

Wachtwoord vergeten
of nog geen abonnee?
sluiten
De Sociale Zekerheidswijzer van Loyalis is een uniek servicepakket dat P&O-medewerkers ondersteunt bij vragen en problemen op het brede terrein van de sociale zekerheid.

De voordelen van Sociale Zekerheidswijzer:
  • Persoonlijke helpdesk
  • Cursussen & bijeenkomsten
  • Altijd op de hoogte met de nieuwsbrief
  • Toegang tot onze kennisbank
voor werkgevers
Abonneer nu

Nieuws

meer nieuws >

Wetsvoorstel maakt deactivering quotum arbeidsbeperkten mogelijk

Ministerraad heeft wetsvoorstel 'deactivering en uitstel quotumheffing in het eerste jaar na activering' aanvaard

20 februari | meer >>

Testimonials

meer testimonials >

Marianne van Tilburg, Gemeente Tilburg

Gemeente Tilburg heeft twee arbeidsvoorwaardenjuristen in dienst. Toch is soms extra juridische ondersteuning nodig of behoefte om even met anderen te sparren. Voor Marianne van Tilburg, P-deskundige (verzuim), is de Sociale Zekerheidswijzer daarom een uitkomst.

9 december | meer >>

Testimonials

meer testimonials >

Hennie Klootwijk, Carmelcollege

Met ruim vierduizend medewerkers heeft de afdeling personeelszaken van het Carmelcollege in Hengelo, dat als bestuursbureau voor veertien grote scholengemeenschappen in het land fungeert, de handen vol.

27 september | meer >>