Nieuws

Home > Nieuws > No-riskpolis naar 56 jaar

No-riskpolis naar 56 jaar

26 juni 2017

Als u vanaf 1 januari 2018 iemand die 56 jaar of ouder is in dienst neemt, wordt u gecompenseerd als deze werknemer uitvalt vanwege ziekte.
Het gaat om mensen die een WW-uitkering hebben ontvangen en meer dan een jaar werkloos zijn. Dat staat in de verzamelwet waarmee de ministerraad heeft ingestemd op voorstel van minister Asscher van Sociale Zaken. De regeling die werkgevers compenseert als ze een oudere werkloze in dienst nemen die dan vervolgens langdurig ziek wordt, is door het kabinet uitgebreid. De leeftijd voor deze compensatieregeling wordt verlaagd van 63 naar 56 jaar. Het kabinet reserveert hier 2 miljoen euro voor. 

Compensatieregeling
Vijftigplussers melden zich niet vaker ziek dan jongere collega’s, maar als ze ziek zijn, zijn ze gemiddeld langer afwezig. Over de extra kosten na het aannemen van werkeloze vijftigplussers zijn sommige werkgever bezorgd. Omdat UWV de doorbetaling van het loon van de zieke werknemer overneemt, hoeft de werkgever zich met deze compensatieregeling geen zorgen meer te maken. Bovendien leidt ziekte van deze werknemers niet tot een hogere premie voor de ziektewet.

Ga naar de Compensatieregeling oudere werknemer op UWV.nl

Bron: www.salarisnet.nl

Wachtwoord vergeten
of nog geen abonnee?
sluiten
De Sociale Zekerheidswijzer van Loyalis is een uniek servicepakket dat P&O-medewerkers ondersteunt bij vragen en problemen op het brede terrein van de sociale zekerheid.

De voordelen van Sociale Zekerheidswijzer:
  • Persoonlijke helpdesk
  • Cursussen & bijeenkomsten
  • Altijd op de hoogte met de nieuwsbrief
  • Toegang tot onze kennisbank
voor werkgevers
Abonneer nu

Nieuws

meer nieuws >

AOW-leeftijd in 2023 niet omhoog

Voor het eerst sinds 2013 gaat de AOW-leeftijd niet omhoog.

6 november | meer >>

Repareren sociale partners de duurverkorting van de WGA LGU?

Je hoort en leest veel over de duurverkorting van de WW van maximaal 38 maanden naar maximaal 24 maanden. Sociale partners zijn druk in de weer om te kijken ...

10 juni | meer >>

Testimonials

meer testimonials >

Marianne Top, Stg. Openbaar Onderwijs Groep Groningen

Ik heb het gevoel dat de adviseurs Sociale Zekerheid van Loyalis verstand van zaken hebben.

27 september | meer >>