Nieuws

Home > Nieuws > UWV past werkwijze aan in verband met de privacyrichtlijnen

UWV past werkwijze aan in verband met de privacyrichtlijnen

6 februari 2018

In bepaalde situaties kunt u voor uw werknemer een ziektewetuitkering aanvragen bij UWV. Dit betreft de zogenaamde no-risk-polis (bijvoorbeeld een werknemer met een WIA-uitkering), ziekte als gevolg van zwangerschap en orgaandonatie.
Omdat in deze gevallen gevoelige gegevens worden verwerkt over de gezondheid van de werknemer bepaalde de Autoriteit Persoonsgegevens al in 2016 dat u als werkgever wel mag weten dat no-risk van toepassing was, maar niet welke categorie. UWV verlangde van de werkgever echter een gespecificeerde aanvraag, wat dus in tegenspraak is met de richtlijn van de Autoriteit Persoonsgegevens. Inmiddels heeft UWV de werkwijze aangepast.

Nieuwe werkwijze
UWV accepteert een niet gespecificeerde aanvraag en onderzoekt zelf de basis voor de toekenning. Dit doet UWV aan de hand van het eigen register en via navraag bij de werknemer. Het formulier op het webportaal van UWV wordt nog aan deze nieuwe werkwijze aangepast.

Bron: UWV

Wachtwoord vergeten
of nog geen abonnee?
sluiten
De Sociale Zekerheidswijzer van Loyalis is een uniek servicepakket dat P&O-medewerkers ondersteunt bij vragen en problemen op het brede terrein van de sociale zekerheid.

De voordelen van Sociale Zekerheidswijzer:
  • Persoonlijke helpdesk
  • Cursussen & bijeenkomsten
  • Altijd op de hoogte met de nieuwsbrief
  • Toegang tot onze kennisbank
voor werkgevers
Abonneer nu

Nieuws

meer nieuws >

Wetsvoorstel maakt deactivering quotum arbeidsbeperkten mogelijk

Ministerraad heeft wetsvoorstel 'deactivering en uitstel quotumheffing in het eerste jaar na activering' aanvaard

20 februari | meer >>

Testimonials

meer testimonials >

Harry Berkvens, Fontys Hogescholen

Maken we de juiste keuzes? Zijn onze processen nog actueel? Dat zijn vragen waarmee Harry Berkvens, Teamleider Expertiseteam P&O, de helpdesk van de Sociale Zekerheidswijzer belt. Hij ziet het contact vooral als extern expertoverleg.

20 november | meer >>

Testimonials

meer testimonials >

Barbara Gemen, HR manager Hotelschool Den Haag

Je kunt de wetten natuurlijk zelf bijhouden. Maar vaak heb je advies nodig over een specifieke situatie. Die ervaring heeft HR Manager Barbara Gemen van Hotelschool Den Haag. Op zulke momenten is ze blij dat ze een beroep kan doen op de Sociale Zekerheidswijzer.

20 november | meer >>