Nieuws

Home > Nieuws > Wetsvoorstel waardeoverdracht kleine pensioenen aangenomen

Wetsvoorstel waardeoverdracht kleine pensioenen aangenomen

21 november 2017

De Tweede Kamer heeft vanmiddag in ruime meerderheid ingestemd met het wetsvoorstel waardeoverdracht klein pensioen. Daarmee kunnen pensioenuitvoerders met ingang van 2019 kleine pensioenen overdragen aan de nieuwe uitvoerder van een deelnemer.
Het wetsvoorstel beoogt de versnippering (en afkalving door afkoop) van pensioenvermogen tegen te gaan. Pensioenpotjes van meer dan € 2 en minder dan € 468 per jaar kunnen automatisch worden toegevoegd aan de pensioenpot waar iemand op dat moment pensioen opbouwt.

Vanaf 1 januari 2019 mogen pensioenuitvoerders hele kleine pensioenen van minder dan € 2 laten vervallen. “Deze heel kleine bedragen vervallen aan het collectief”, aldus het ministerie van Sociale Zaken en werkgelegenheid. Er zijn naar schatting ruim 200.000 van die mini-pensioenen. Minister Koolmees vindt dat iedereen die moet opsporen. “Lang niet iedereen weet nog van het bestaan van zijn kleine pensioentjes. En dat moet veranderen, want daarmee loop je mogelijk straks pensioen mis.”

Wachtwoord vergeten
of nog geen abonnee?
sluiten
De Sociale Zekerheidswijzer van Loyalis is een uniek servicepakket dat P&O-medewerkers ondersteunt bij vragen en problemen op het brede terrein van de sociale zekerheid.

De voordelen van Sociale Zekerheidswijzer:
  • Persoonlijke helpdesk
  • Cursussen & bijeenkomsten
  • Altijd op de hoogte met de nieuwsbrief
  • Toegang tot onze kennisbank
voor werkgevers
Abonneer nu

Nieuws

meer nieuws >

Wetsvoorstel waardeoverdracht kleine pensioenen aangenomen

Pensioenuitvoerders kunnen kleine pensioenen overdragen

23 november | meer >>

Repareren sociale partners de duurverkorting van de WGA LGU?

Je hoort en leest veel over de duurverkorting van de WW van maximaal 38 maanden naar maximaal 24 maanden. Sociale partners zijn druk in de weer om te kijken ...

10 juni | meer >>

Testimonials

meer testimonials >

Marianne Top, Stg. Openbaar Onderwijs Groep Groningen

Ik heb het gevoel dat de adviseurs Sociale Zekerheid van Loyalis verstand van zaken hebben.

27 september | meer >>