Nieuws

Home > Nieuws > Wijziging van de Wet WIA en de Wet SUWI

Wijziging van de Wet WIA en de Wet SUWI

9 maart 2017

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) heeft onlangs op Overheid.nl het wetsvoorstel voor de wijziging van de Wet WIA en de Wet SUWI gepubliceerd.
Inhoud wetsvoorstel
Met het voorstel tot wijziging van de Wet WIA en de Wet SUWI wijzigt de sanctioneringsbevoegdheden die UWV heeft tijdens de loondoorbetalingsperiode. Werkgevers die voor de WGA publiek verzekerd zijn kunnen een tussentijds oordeel op de voorgenomen re-integratieactiviteiten aanvragen. Voor werkgevers die eigenrisicodrager WGA zijn verdwijnt de loonsanctie.

Doel van de regeling
Het wetsvoorstel moet, de door werkgevers geconstateerde knelpunten bij de re-integratie van zieke werknemers, verminderen en de werkgeversverplichtingen beter draagbaar maken.

Reageren op wetsvoorstel
Belangstellenden kunnen via de openbare consultatie reageren op het voorstel en mogelijke aanvullingen of onjuistheden signaleren. Reageren kan tot en met 20 april 2017 op internetconsultatie.nl.  

Bron: Overheid.nl

Wachtwoord vergeten
of nog geen abonnee?
sluiten
De Sociale Zekerheidswijzer van Loyalis is een uniek servicepakket dat P&O-medewerkers ondersteunt bij vragen en problemen op het brede terrein van de sociale zekerheid.

De voordelen van Sociale Zekerheidswijzer:
  • Persoonlijke helpdesk
  • Cursussen & bijeenkomsten
  • Altijd op de hoogte met de nieuwsbrief
  • Toegang tot onze kennisbank
voor werkgevers
Abonneer nu

Nieuws

meer nieuws >

Wetsvoorstel maakt deactivering quotum arbeidsbeperkten mogelijk

Ministerraad heeft wetsvoorstel 'deactivering en uitstel quotumheffing in het eerste jaar na activering' aanvaard

20 februari | meer >>

Testimonials

meer testimonials >

Marianne van Tilburg, Gemeente Tilburg

Gemeente Tilburg heeft twee arbeidsvoorwaardenjuristen in dienst. Toch is soms extra juridische ondersteuning nodig of behoefte om even met anderen te sparren. Voor Marianne van Tilburg, P-deskundige (verzuim), is de Sociale Zekerheidswijzer daarom een uitkomst.

9 december | meer >>

Testimonials

meer testimonials >

Karin Laeven, Maastricht Universitair Medisch Centrum

Als grote voordeel van de Sociale Zekerheidswijzer noemt Karin Laeven toch wel de laagdrempeligheid die het instrument biedt.

27 september | meer >>