Nieuws

Home > Nieuws > Wijziging van de Wet WIA en de Wet SUWI

Wijziging van de Wet WIA en de Wet SUWI

9 maart 2017

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) heeft onlangs op Overheid.nl het wetsvoorstel voor de wijziging van de Wet WIA en de Wet SUWI gepubliceerd.
Inhoud wetsvoorstel
Met het voorstel tot wijziging van de Wet WIA en de Wet SUWI wijzigt de sanctioneringsbevoegdheden die UWV heeft tijdens de loondoorbetalingsperiode. Werkgevers die voor de WGA publiek verzekerd zijn kunnen een tussentijds oordeel op de voorgenomen re-integratieactiviteiten aanvragen. Voor werkgevers die eigenrisicodrager WGA zijn verdwijnt de loonsanctie.

Doel van de regeling
Het wetsvoorstel moet, de door werkgevers geconstateerde knelpunten bij de re-integratie van zieke werknemers, verminderen en de werkgeversverplichtingen beter draagbaar maken.

Reageren op wetsvoorstel
Belangstellenden kunnen via de openbare consultatie reageren op het voorstel en mogelijke aanvullingen of onjuistheden signaleren. Reageren kan tot en met 20 april 2017 op internetconsultatie.nl.  

Bron: Overheid.nl

Wachtwoord vergeten
of nog geen abonnee?
sluiten
De Sociale Zekerheidswijzer van Loyalis is een uniek servicepakket dat P&O-medewerkers ondersteunt bij vragen en problemen op het brede terrein van de sociale zekerheid.

De voordelen van Sociale Zekerheidswijzer:
  • Persoonlijke helpdesk
  • Cursussen & bijeenkomsten
  • Altijd op de hoogte met de nieuwsbrief
  • Toegang tot onze kennisbank
voor werkgevers
Abonneer nu

Nieuws

meer nieuws >

Prinsjesdag 2017

Veranderingen op gebied van sociale zekerheid

20 september | meer >>

Repareren sociale partners de duurverkorting van de WGA LGU?

Je hoort en leest veel over de duurverkorting van de WW van maximaal 38 maanden naar maximaal 24 maanden. Sociale partners zijn druk in de weer om te kijken ...

10 juni | meer >>

Testimonials

meer testimonials >

Hennie Klootwijk, Carmelcollege

Met ruim vierduizend medewerkers heeft de afdeling personeelszaken van het Carmelcollege in Hengelo, dat als bestuursbureau voor veertien grote scholengemeenschappen in het land fungeert, de handen vol.

27 september | meer >>