14 februari 2023

Maatstaaf is feitelijk verrichte arbeid, niet bedongen arbeid

Een werknemer is op basis van een tijdelijke arbeidsovereenkomst werkzaam als bedrijfsleider. Nadat hem werd verteld dat zijn overeenkomst niet wordt verlengd, werd hij tijdelijk aan het werk gezet als baliemedewerker.

Meer lezen..?.

U moet inloggen om deze pagina te kunnen bekijken!

Deel dit artikel

Meest gelezen

Verhoging wettelijk minimumloon per 1 juli

Het wettelijk minimumloon gaat per 1 juli 2024 met 1,2 procent omhoog en wordt daarnaast geïndexeerd. De spoedwet die daarvoor nodig is, is vandaag naar de Tweede Kamer gestuurd.

UWV deelt 39 oplossingen voor personeelstekorten

Door de aanhoudende personeelstekorten op de arbeidsmarkt staan werkgevers voor de uitdaging voldoende gekwalificeerd personeel aan te trekken en te behouden. UWV heeft in maart 2023 een rapport uitgebracht met 34 praktische oplossingen, verdeeld over drie strategieën.

Lerarentekort: code rood

In Nederland blijft de arbeidsmarkt voor leraren en docenten in het PO, VO, en MBO krap, en er lijkt geen einde te komen aan de groeiende tekorten. Volgens de UWV spanningsindicator is er sprake van een toenemende disbalans tussen de vraag naar onderwijspersoneel en het beschikbare aanbod. Deze ontwikkelingen hebben verstrekkende gevolgen voor werkgevers in het onderwijs en vergen strategische maatregelen om de kwaliteit van het onderwijs te waarborgen.