21 maart 2023

UWV mocht voorschot arbeidsongeschiktheidsuitkering niet verhalen op eigenrisicodrager

Het UWV mocht voorschotten op arbeidsongeschiktheidsuitkeringen voor zieke medewerkers niet verhalen op een schoonmaakbedrijf dat eigenrisicodrager is. Dit oordeelt de Centrale Raad van Beroep (CRvB) vandaag. Deze zaak speelde voor de aanpassing van de Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen (WIA) op 1 januari 2022. Deze uitspraak is dus alleen van belang in zaken die spelen voor de wetsaanpassing.

Meer lezen..?.

U moet inloggen om deze pagina te kunnen bekijken!

Deel dit artikel

Meest gelezen

Verhoging wettelijk minimumloon per 1 juli

Het wettelijk minimumloon gaat per 1 juli 2024 met 1,2 procent omhoog en wordt daarnaast geïndexeerd. De spoedwet die daarvoor nodig is, is vandaag naar de Tweede Kamer gestuurd.

UWV deelt 39 oplossingen voor personeelstekorten

Door de aanhoudende personeelstekorten op de arbeidsmarkt staan werkgevers voor de uitdaging voldoende gekwalificeerd personeel aan te trekken en te behouden. UWV heeft in maart 2023 een rapport uitgebracht met 34 praktische oplossingen, verdeeld over drie strategieën.

UWV mag voorschot WIA niet verhalen op de eigenrisicodrager

De rechtbank van Roermond stelt: “Dat UWV bevoegd is om een voorschot te verlenen bij WIA-aanvragen, betekent niet dat daaruit moet worden afgeleid dat dit voorschot dan ook – net als de vastgestel...