20 mei 2023

Hoge Raad: pensioenwet laat ruimte voor wijzigen van onvoorwaardelijke indexatie van pensioenaanspraken

Mag een werkgever de afspraken met zijn werknemers over de indexering van hun pensioenaanspraken wijzigen waardoor indexering niet meer onvoorwaardelijk plaatsvindt? Die vraag stond centraal in een zaak waarin de Hoge Raad vandaag uitspraak heeft gedaan.

Meer lezen..?.

U moet inloggen om deze pagina te kunnen bekijken!

Deel dit artikel

Meest gelezen

Mogelijk eenmalig bedrag voor ouderen van Surinaamse herkomst

In het voorstel van het kabinet komen mensen die uiterlijk op 25 november 1975 in Nederland zijn gaan wonen, voorafgaand in Suriname woonden, destijds 18 jaar of ouder waren en ten minste 25 jaar i...

Gemiddelde pensioenleeftijd op niveau van 2020

Pensioenleeftijd werknemers in alle bedrijfstakken boven de 65 jaar In het openbaar bestuur was de gemiddelde pensioenleeftijd van werknemers in 2022 met 65,1 jaar het laagst, gevolgd door de zorg ...

Toerekening WIA-uitkering 60-plussers

Vereenvoudigde beoordeling Vanwege de oplopende achterstanden bij UWV is op 1 oktober 2022 de vereenvoudigde WIA-beoordeling voor de 60-plusser van start gegaan. De vereenvoudigde WIA-beoordeling g...