20 mei 2023

Mogelijk eenmalig bedrag voor ouderen van Surinaamse herkomst

Een groot aantal Surinaamse Nederlanders, die vóór de onafhankelijkheid van Suriname in 1975 naar Nederland kwamen, krijgen een eenmalig bedrag van €5.000. Dat stelt het kabinet voor in een brief aan de Tweede Kamer. Met dit bedrag wil het kabinet tegemoetkomen aan het gevoel van onrecht rond het zogenoemde AOW-gat.

Meer lezen..?.

U moet inloggen om deze pagina te kunnen bekijken!

Deel dit artikel

Meest gelezen

Hoge Raad: pensioenwet laat ruimte voor wijzigen van onvoorwaardelijke indexatie van pensioenaanspraken

De zaak De Stichting Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft de voor haar werknemers geldende pensioenregeling versoberd. Eén van de wijzigingen houdt in dat indexering van pensioenaanspraken voo...

Gemiddelde pensioenleeftijd op niveau van 2020

Pensioenleeftijd werknemers in alle bedrijfstakken boven de 65 jaar In het openbaar bestuur was de gemiddelde pensioenleeftijd van werknemers in 2022 met 65,1 jaar het laagst, gevolgd door de zorg ...

Toerekening WIA-uitkering 60-plussers

Vereenvoudigde beoordeling Vanwege de oplopende achterstanden bij UWV is op 1 oktober 2022 de vereenvoudigde WIA-beoordeling voor de 60-plusser van start gegaan. De vereenvoudigde WIA-beoordeling g...