24 juni 2024

Onderhandelingsakkoord HBO

De onderhandelaars in het hbo hebben een nieuw onderhandelingsresultaat bereikt. Vanaf 1 juli 2024 krijgen alle hbo-medewerkers een salarisverhoging van 3 procent. Daarbovenop volgt in januari 2025 nog een verhoging van 4 procent. Daarnaast krijgen alle hbo-medewerkers twee keer een eenmalige uitkering van 485 euro bruto.

Meer lezen..?.

U moet inloggen om deze pagina te kunnen bekijken!

Deel dit artikel

Meest gelezen

Vraag uit de praktijk

Mijn OOP-er heeft vakantie aangevraagd en toegekend gekregen. Vlak voor het opnemen van de vakantie wordt hij ziek. Hij gaat wel op vakantie. Mag ik die dagen gewoon afschrijven als vakantiedagen?

Toename tijdelijk contracten in het onderwijs

In het voortgezet onderwijs is het aantal vaste contracten met bijna 900 afgenomen, terwijl het aantal tijdelijke dienstverbanden met meer dan duizend is toegenomen. Momenteel werkt bijna 23,2 proc...

Hoge Raad: opstarttijd is betaalde arbeidstijd

De tien minuten die een werknemer voor aanvang van een ingeroosterde dienst verplicht aanwezig moet zijn, worden beschouwd als betaalde arbeidstijd. Dit advies komt van de advocaat-generaal (AG) aan de Hoge Raad.