24 juni 2024

Toename tijdelijk contracten in het onderwijs

Recent cijfers van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) laten een verontrustende trend zien binnen het onderwijslandschap. Het aantal docenten met vaste contracten is aanzienlijk afgenomen, terwijl het aantal tijdelijke aanstellingen juist sterk is toegenomen.

Meer lezen..?.

U moet inloggen om deze pagina te kunnen bekijken!

Deel dit artikel

Meest gelezen

Onderhandelingsakkoord HBO

De onderhandelaars in het hbo hebben een nieuw onderhandelingsresultaat bereikt. Vanaf 1 juli 2024 krijgen alle hbo-medewerkers een salarisverhoging van 3 procent. Daarbovenop volgt in januari 2025 nog een verhoging van 4 procent. Daarnaast krijgen alle hbo-medewerkers twee keer een eenmalige uitkering van 485 euro bruto.

Vraag uit de praktijk

Mijn OOP-er heeft vakantie aangevraagd en toegekend gekregen. Vlak voor het opnemen van de vakantie wordt hij ziek. Hij gaat wel op vakantie. Mag ik die dagen gewoon afschrijven als vakantiedagen?

Hoge Raad: opstarttijd is betaalde arbeidstijd

De tien minuten die een werknemer voor aanvang van een ingeroosterde dienst verplicht aanwezig moet zijn, worden beschouwd als betaalde arbeidstijd. Dit advies komt van de advocaat-generaal (AG) aan de Hoge Raad.